Minilening zonder BKR toetsing

Met een minilening is het mogelijk om een bedrag te lenen wat niet boven de 1000 euro uitkomt. Dit artikel zal gaan over de mogelijkheden van een minilening zonder BKR toetsing. Vaak kunt u bij aanbieders van minileningen direct online alles regelen. Omdat het bij minileningen gaat om relatief lage bedragen, wordt er niet altijd een BKR toetsing uitgevoerd. Indien u op zoek bent naar een kleine lening, maar last heeft van een BKR toetsing, dan is het dus toch mogelijk om te lenen ondanks die BKR registratie.

Opkomst minileningen

Minileningen waren een aantal jaar geleden een erg omstreden financieel product, omdat de prijs die ervoor betaald moest worden vaak een factor hoger was dan de leensom. Vaak was het zo dat kredietverstrekkers achteraf complementaire (bijkomende) kosten in rekening brachten. Een voorbeeld hiervan is de afsluitkosten. Deze konden in sommige gevallen zo oplopen, dat consumenten er flinke schulden aan overhielden.

Per 1 juni 2011 is de wetgeving omtrent minileningen echter stevig aangepast, waardoor veel aanbieders besloten hebben om te stoppen met het aanbieden van minileningen. Het verstrekken van minileningen was voor velen niet meer lucratief genoeg. Er zijn een aantal aanbieders overgebleven, waarvan voorschotje.nl, betaaldag.nl & minilening.nl de bekendsten zijn.

Minilening zonder BKR toetsing

Een krediet wordt alleen geregistreerd bij het BKR indien u er minimaal 3 maanden gebruik van kunt maken en als geldt dat de leensom tussen de 500 en 175.000 euro ligt. Dit houdt echter niet in dat er niet getoetst wordt bij het BKR indien u een lening van onder de 500 euro wil aanvragen. U kunt proberen om via betaaldag.nl een minilening zonder BKR toetsing te krijgen. U hebt echter wel een vast inkomen nodig om in aanmerking te komen voor zo’n lening.

Het principe van betaaldag werkt als volgt: u heeft in de toekomst recht op een bepaald inkomen, bijvoorbeeld inkomen uit werk. Betaaldag koopt dit recht van u over in ruil voor een (lager) bedrag dat u dan heel snel heeft. Op deze manier heeft u dus snel een minilening zonder BKR toetsing. Denk er echter om dat de looptijd altijd erg kort is.