Hypotheek met BKR

Voor het kopen van een woning sluiten de meeste mensen een hypotheek af. Ook bij het aanvragen van een hypotheek, wordt bekeken hoe hoog het risico is om u een hypotheek te geven met behulp van een BKR toetsing. Dit komt doordat ook de meeste verstrekkers van hypotheken aangesloten zijn bij het BKR. Een hypotheek met BKR wil zeggen dat u ondanks een negatieve BKR registratie toch een hypotheek kunt krijgen. Eigenlijk dus hetzelfde principe als geld lenen zonder BKR toetsing, maar dan met een hypotheek.

Hypotheek en het BKR: de regels

Voor hypotheken gelden niet dezelfde regels als bij leningen het geval is. Het BKR heeft namelijk geen gegevensbank voor de registratie van hypotheken. Enkel in geval van een betalingsachterstand, worden de gegevens van uw hypotheek opgeslagen. Ondanks het gegeven dat er geen gegevensbank is speciaal voor hypotheken, worden andere gegevens van het BKR wel geraadpleegd om te kijken hoe u in het verleden om bent gegaan met financiële verplichtingen.

Negatieve BKR registratie

Vaak komt het er op neer dat kredietverstrekkers kijken of u eerder kredieten heeft afgesloten en hoe dit verlopen is. Daarom kan een negatieve BKR registratie gevolgen hebben voor de aanvraag van een hypotheek. Dit wordt gedaan om een risico-analyse te maken en die te gebruiken om te kijken of het een groot risico is om u een hypotheek te geven. Mocht u door een negatieve BKR registratie in de problemen komen, dan kunt u proberen om hypotheek met BKR te krijgen.

Hypotheek met BKR

Indien het mogelijk is om een hypotheek met BKR te krijgen, dan zal er geen BKR toetsing worden uitgevoerd bij uw aanvraag. U kunt voor een hypotheek met BKR dus op zoek gaan naar een bedrijf dat niet aangesloten is bij het BKR. Zo’n kredietverstrekker heeft immers niet de mogelijkheid om een BKR toetsing uit te voeren. Als gevolg hiervan zullen de kosten van een hypotheek met BKR wel hoger liggen dan bij een gewone hypotheek.