Geld lenen met BKR

Een BKR registratie kan een flinke hindernis zijn indien je van plan bent om te gaan lenen. Bijna alle Nederlandse kredietverstrekkers maken gebruik van de BKR toetsing om jouw kredietwaardigheid te beoordelen. Wanneer je een lening aanvraagt, dan zul je de nodige persoonlijke gegevens moeten verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt voor de BKR toetsing. Omdat in ons land bijna alle kredietverstrekkers aangesloten zijn bij het BKR, is het vrij lastig om onder een BKR toetsing uit te komen. Indien het verkrijgen van een lening verhinderd wordt door een negatieve BKR codering, dan is geld lenen met BKR misschien het proberen waard.

Geld lenen met BKR of geld lenen zonder BKR: definities

Sommige mensen spreken van “geld lenen met BKR”, waarmee bedoeld wordt dat men geld wil lenen met een negatieve BKR registratie. Met geld lenen zonder BKR bedoelt men geld lenen zonder dat daar een BKR toetsing aan vooraf gaat. Geld lenen zonder BKR en geld lenen met BKR zijn dus in principe synoniemen van elkaar.

Geld lenen met BKR: hoe en wat ?

Geld lenen met BKR
Zowel het BKR als de toetsing die banken via het BKR doen, zijn in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat zowel consument als ook de kredietverstrekker beschermd wordt tegen financiële problemen. Het is immers niet de bedoeling dat je met een lening komt te zitten die niet kan worden betaald. Met een BKR toetsing proberen kredietverstrekkers het antwoord te krijgen op de vraag of jij – als consument – in staat bent om te voldoen aan de financiële verplichtingen die de lening met zich mee zal brengen.

Mocht het antwoord op deze vraag “ja” zijn, dan is het mogelijk om ondanks een negatieve BKR registratie, wel te lenen. Het risico op wanbetaling is dan immers relatief klein voor de kredietverstrekker. Wat ook van belang is, is dat u in het verleden goed bent omgegaan met uw financiële verplichtingen.

Indien u op zoek bent naar een lening waar u snel gebruik van kunt maken en geen problemen hebt met online geld lenen, dan kunt u direct geld lenen proberen.